2022. nov 22.

POPZ-KULTÚRA Filmajánló - Apám sárkánya (My father's Dragon, 2022)

írta: Szakadáth Márton
POPZ-KULTÚRA Filmajánló - Apám sárkánya (My father's Dragon, 2022)

Apám sárkánya (My father’s dragon, 2022)

Műfaj: Animáció, kaland, vígjáték

Korhatár limit: 7+

Rendezte: Nora Twomey

Írta: Ruth Stiles Gannett, Meg LeFauve

Főbb szerepekben (szinkronként): Jacob TremblayGolshifteh Farahani, Gaten Matarazzo

wp11670424-my-fathers-dragon-wallpapers.jpgHiányoznak a sárkányok? Találtunk egyet streamingen. Ő nem egy hős-típusú, nagyszerű szörnyeteg, sem egy gonosz bestia. Nem tud repülni, fél a víztől, és buta viccei vannak. De egy dolog biztos: kiáll a barátai mellett, bármi áron.

De kezdjük az elején! Elmer (Jacob Tremblay) és anyukája Dela (Golshifteh Farahani) édességboltjukban dolgoznak szülővárosukban. Sajnos be kell zárniuk, mikor a legtöbb vevőjük elköltözik. Új életet kezdenek Sosemzöld Városban. Új otthonuk egy kicsi, kényelmetlen lakás barátságtalan szomszédokkal, és a pénzük is fogytán. Elmer elszökik, hogy egyedül lehessen, de hirtelen egy beszélő macskával találkozik, aki megosztja vele titkát egy misztikus helyről, a Vad Szigetről, és egy Sárkányról, akit Borisnak neveznek (Gaten Matarazzo). Abban a reményben, hogy segíthet az anyukájának új boltot nyitni, Elmer találkozni akar ezzel a lénnyel, és a segítségét kérni.   

Az Apám Sárkánya egy régi-vágású. de vizuálisan lenyűgöző 2D-s animáció. Olyan, mintha egy csodaszép festményt látnátok életre kelni: ezek az egyszerű, esztétikus figurák, a színhasználat, és maga a sziget igazán emlékezetessé teszik ezt a filmet. Jó látni, hogy a sok CGI-dominált, élőszereplős film mellett ez a klasszikus filmkészítés is létezik. 

Ez egy rajzfilm nemcsak gyerekeknek. Alapvető üzenetet közvetít az önzetlenségről. Segít megérteni, hogy a félelem és kétség elkerülhetetlen része az életünknek, és meg kell tanulnunk kezelni őket. Szintén felhívja a figyelmünket arra, hogy ne használjunk másokat saját önző céljaink elérése érdekében, a kölcsönösség sokkal fontosabb.

Reméljük tetszett az ajánlónk, köszönjük, hogy elolvastátok. Kommenteljetek, osszátok meg gondolataitokat, és ha tetszett ne felejtsétek lájkolni. Még több cikket találhattok a jövőben itt az új megjelenésekről, és néhány régebbi, de aranyat érő filmről és sorozatról is. És ne feledjétek: ha egy finom rágcsálnivalóra vágytok, a POPZ a legjobb választás. wp11670438-my-fathers-dragon-wallpapers.jpgKépek forrásai:

https://wallpapercave.com/my-fathers-dragon-wallpapers

Szólj hozzá